RAI Amsterdam zet in op datagedreven crowdmanagement

RAI Amsterdam zet in op datagedrevene crowdmanagement

In gesprek met Security Specialist Michel Buijs van RAI Amsterdam

Met meer dan 500 events per jaar zijn veiligheid en data belangrijke pijlers voor RAI Amsterdam. Na een aantal pilots is de kogel door de kerk: Crowdcom heeft 120 sensoren definitief geplaatst in dit bekende evenementencentrum en gaat een vast partnerschap voor drie jaar aan met de RAI. In gesprek met Security Specialist Michel Buijs van RAI Amsterdam!

Michel Buijs (Security Specialist bij RAI Amsterdam) is verantwoordelijk voor de beveiliging en data van de events bij de RAI. Vanuit de afdeling security was er de behoefte om het bezoek aan drukke evenementen in real-time in alle hallen te kunnen monitoren. Michel: “Tijdens een groot event – met binnen en buiten stages – hebben we ervaren hoe belangrijk het is om zicht te hebben op de verspreiding van bezoekers. Bij het optreden van een populaire artiest wilden veel mensen van buiten naar binnen, daar moet je dan op kunnen sturen. Door dat inzicht zijn we bij Crowdcom terechtgekomen.

Implementatie crowd management systeem

Bij RAI wordt de crowd management-data ingezet om de totale bezoekersstroom, drukke momenten en de spreiding van publiek te analyseren. “We willen op het gebied van veiligheid voorop blijven lopen. Tijdens verschillende pilots met Crowdcom hebben we gemerkt dat we zo beter real-time besluiten kunnen nemen. We zijn de eerste evenementlocatie in Nederland met een vast crowd management systeem, dat is uniek. Met het grote aantal events die we jaarlijks organiseren is het logischer om vaste sensoren te installeren. Op deze manier weten we te allen tijde wat de verspreiding in de hallen is. Dit systeem werkt volledig anoniem: volledig in lijn met onze visie op privacy. Dat is een groot voordeel. Het dashboard – waar we de data in aflezen – is echt gebruiksvriendelijk. Het is goed doorontwikkeld, daarmee zie je dat Crowdcom al jaren ervaring heeft met grote festivals. Onze core business sluit daar heel goed op aan.”                                                                                                                             

Samenwerking

“Het hele proces – van pilots tot installatie van de vaste sensoren – verloopt heel soepel. Alles gaat volgens planning en de lijntjes zijn kort, dat is prettig samenwerken. Ook toen we nog met een tijdelijke installatie van Crowdcom werkte, dacht het team met je mee. Even de sensoren tweaken voor het event? Dat is dan geen probleem. Dat is heel waardevol in een partnerschap.”

Serviceteam op locatie

Reken op vakkundige installatie, waar ook ter wereld.

Binnen 48 uur een offerte

Ontvang razendsnel een offerte, afgestemd op jouw wensen.

Grootste voorraad van NL

Alle sensoren en workstations komen uit eigen voorraad.

Veilige systemen

Dankzij versleuteling en gecertificeerde hosting partijen