Onze werkwijze

Crowdcom heeft zich gespecialiseerd in publiekstellingen en crowdmanagement van evenementen. Onze werkwijze komt voort uit ons werk als technisch producent van grootschalige evenementen, we staan net als u met onze voeten in de klei. Tijdens eigen producties ontstond de vraag naar bezoekerstellingen en analyse tools. Bij gebrek aan een passend product in de markt zijn wij zelf gaan ontwikkelen, met het online Event Dashboard van Crowdcom als resultaat.

Video analyse als telsysteem

Crowdcom gebruikt video analyse systemen om publiek te tellen. Ons systeem vertaalt de beweging en hoogte van personen in teldata. We gebruiken verschillende type sensoren en kiezen voor elke opdracht de juiste sensor. Het voordeel van het gebruik van video analyse is vrijheid die de bezoeker behoudt. Er zijn geen poortjes nodig om te tellen, geen obstakels of belemmeringen. Bovendien tellen we met 1 sensor een looproute in twee richtingen. We bieden een ‘tellocatie’ aan als een doorgang tot 15 meter breed. Neemt  u voor meer informatie contact met ons op.

Privacy eerst

We slaan geen beelden op, traceren geen persoonlijke gegevens (zoals een MAC adres of WIFI connectie) en werken uitsluitend binnen de kaders van de AVG.  We leggen u graag uit hoe we ook voor u talloze crowdmanagement vraagstukken op kunnen lossen zonder te tornen aan de privacy van uw bezoekers. Neemt u contact op voor meer informatie?

Aandacht voor details

Nauwkeurig tellen vraagt om een goede voorbereiding. Crowdcom besteed daarom veel aandacht om samen met u een goede tellocatie te bepalen, de looproutes in kaart te brengen en stroom en een ophangpunt te organiseren. We vragen u om 24 uur voor show alle stroomvoorziening en ophangsystemen gereed te hebben. Daarna hebben we gemiddeld 2 uur nodig per tellocatie om te kalibreren . Voor onze projectvoorbereiding hanteren we ongeveer 3 werkdagen voorafgaand aan een project. We gebruiken de tijd voor inrichtingsvoorstellen, het opbouwen van uw persoonlijke dashboard, het instellen van onze systemen en eventueel een locatie bezoek.

Software as a Service

De software die Crowdcom gebruikt is volledig in eigen beheer ontwikkeld.  Wij hanteren daarom zogenaamde SaaS voorwaarden voor onze dienstverlening. U koopt dus geen software, maar gebruikt onze software tijdelijk ten behoeve van uw evenement. Onze software is beschikbaar in vier verschillende pakketten met elk eigen mogelijkheden en voorwaarden. U kunt kiezen voor gebruik van het Dashboard voor een dag (pakket LIVE) , maand (pakket TODAY) of jaar (pakket ANALYTICS en REPORT). Wij behouden het recht voor om ons Event Dashboard te upgraden, aan te passen en wijzigingen door te voeren om onze dienstverlening verder te verbeteren.

werkwijze SaaS-dienst Dashboard publiek meten

Redundant netwerk

We krijgen soms vragen over de betrouwbaarheid van het netwerk dat we gebruiken.  U mag er op rekenen dat wij binnen onze capaciteit alles doen om uw teldata veilig en snel van het telsysteem naar het Event Dashboard omzetten. We leggen onze werkwijze graag aan u uit.
Wij gebruiken primair een LTE netwerk voor de data overdracht via een VPN verbinding naar onze servers. Bij mogelijke time-outs wordt verbinding gezocht via 3G of zelfs 2G netwerk. Voor volledig redundant systemen bieden we aan om van een vast LAN netwerk gebruik te maken. Verder wordt alle teldata altijd lokaal opgeslagen en kunnen we ook na afloop van het evenement ruwe data converteren naar het Dashboard.

Service on-line of  support on-site

Tijdens uw show monitoren wij onze telsystemen automatisch. Wij controleren op spanning (stroom) , netwerk (verbinding), lichtsterkte en ook op afwijkende tellingen. Indien nodig nemen wij tijdens show met u contact op om problemen op te lossen. Onze servicedesk is tijdens showtijden geopend voor alle vragen met betrekking tot de tellingen en storingen. Wilt u niets aan het toeval overlaten? Crowdcom biedt uiteraard ook support aan op uw locatie. Neemt u daar vooral gebruik van, u haalt zomaar jaren aan crowdmanagement ervaring in huis.

 

Wilt u meer weten over onze werkwijze? We leren u graag kennen. Maak vrijblijvend een afspraak of gebruik alvast onze prijscalculator voor een prijsindicatie.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op