15 september 2020

Tellen op kermissen; uitkomst voor organisator

We zitten alweer een paar maanden in de coronacrisis.  Om ons heen zijn afgelopen zomer fantastische initiatieven ontstaan waardoor samenkomsten weer – op gepaste afstand – mogelijk werden.  De kermissen in Nederland hebben lang moeten wachten op een kans maar kunnen nu mede dankzij de telsystemen van Crowdcom weer voorzichtig draaien.  De Tilburge Kermis, Kermis Oss en Den Haag, ‘s-Hertogenbosch en Alphen aan den Rijn laten zien hoe een coronaproof kermis doorgang kan vinden.

Kermis Park Protocol

Frank Vale is organisator van kermissen en zelf exploitant.
‘Zijn’ Osse kermis vond plaats volgens het door hem ontwikkelde Kermis Park Protocol; buiten de binnenstad op een parkeerterrein, voorzien van hekwerk en ingangen. Het bleek een gouden zet.  De kermis kent een vaste route, bezoekers worden stuk voor stuk van desinfectie voorzien en er is voldoende personeel op de been om bezoekers attent te maken om de afstand te bewaren. Twee terreinen (nostalgie en grootvermaak) zorgen voor voldoende verspreiding om altijd de mogelijkheid te hebben om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.  Beide terreinen zijn voorzien van de telsystemen van Crowdcom om de drukte te monitoren en de organisatie te waarschuwen als het terrein vol dreigt te raken.  Frank zegt over het telsysteem:

” Geweldig systeem dat onmisbaar is bij ons Kermis Park Protocol waarmee wij weer de kermissen in Nederland kunnen laten draaien. Duidelijke app, goede service. Er zullen zeker nog vele kermissen volgen”.

Data heel interessant

Het Kermis Park Protocol van Vale is inmiddels omarmd door verschillende gemeenten in heel Nederland.  Publiekstellingen zijn onderdeel van het protocol. Hoewel tellen aanvankelijk puur een noodzaak leek, wordt het nu omarmd door de organisaties.  De resultaten in de app volstaan ook als rapportage naar gemeentes en hulpdiensten. Exploitanten kunnen meekijken hoeveel publiek er is geweest en de maximaal aantal bezoekers wordt nauwlettend in de gaten gehouden.
Crowdcom levert komend naseizoen de telsytemen voor tientallen kermissen waaronder de organisaties van Kermis Promotie en Buro De Kermisgids.

Kermis Oss

Kermis Oss volgens het Kermis Park Protocol

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op